Ако дограмата е за смяна …

Ако дограмата е за смяна…

 

Изборът на дограма трябва да е внимателен и рационален. Избраните прозорци и врати трябва да съответстват на дизайна и архитектурата. Дограмата не се сменя често и на нея трябва да се гледа, като на инвестиция. На пазара се предлага:

Дървена дограма със стъклопакет
PVC дограма
Алуминиева дограма

Дограмата се поставя за: топлоизолация, звукоизолация, светло-пропускливост, слънцезащита, устойчивост при вятър, защита от взлом, лесно поддържане, дълъг срок на експлоатация, баланс между цена и качество и икономия на енергия.
PVC дограмата е най-честият избор на повечето клиенти. Важно изискване за PVC профилите за изработка на врати и прозорци е да имат необходимите сертификати. Външната стена на профилите да е с дебелина 3 мм и металният усилващ профил да е изработен от поцинкована ламарина с дебелина не по-малка от 1,5 мм.
Има голямо разнообразие на стъкла, от които се изработват стъклопакетите. Те са по-голямата площ от дограмата и коефициентите на различните видове стъклопакети не са за пренебрегване, ако искаме да постигнем комфорт, уют и икономия на енергия.
Правилно избраният от Вас профил за врати и прозорци, изпълнен с подходящ стъклопакет и извършен качествен монтаж, ще Ви спести разходи в бъдеще.