Окачени фасади и покривни конструкции

Фасади

Фасада латинското facies – лице. Лицето на вашата сграда!
Окачените фасади са едно съвременно и модерно решение за Вашата бизнес сграда, дом, зимна градина. Видовете окачени фасади са:

Окачени фасади

Окачени стъклени фасади – при тях на изградена алуминиева или метална конструкция се окачват стъклопакети. Конструкцията се състои от хоризонтали и вертикали, които се монтират с т.нар пети за стоманобетонните елементи на сградата. Този вид фасада е изнесена пред сградата. Хоризонталите служат за улуци, а вертикалите за водосточни тръби. По този начин става отводняването.
– Капачкова фасада – при този вид фасади тежеста се поема от хоризонталите. Стъклопакетите се монтират с алуминиеви лайсни с монтирани на тях гумини уплътнения. Закрепването на тези лайсни става с винт за носещата конструкция и се покрива с декоративни капачки. Често срещан вид фасади.
– Фасада на суха фуга – при този вид фасади стъклопакета се монтира в алуминиеви рамки с гумено уплътниние, които рамки след това се мантират към изградената носеща конструкция. Начина на монтаж на стъклопакетите към алуминиевите рамки става или чрез закрепване с профили или чрез лепене със силикон.
– Фасада на силиконова фуга – тук стъклопакетите се произвеждат със специален дистанционер. По този начин се образува кухина в силиконовите пълнители. В тази кухина влизат елементи, които посредством винтове семонтират към носещите хоризонтални и вертикални елементи, по този начин елементите притискат вътрешното скъкло към конструкцията, а външното стъкло остава отпред благодарение на използвания двукомпонентен силикон. Фугата между стъклопакетите се запълва със силикон.

Вентилируеми фасади

Тези видове фасади са от дървена, алуминиева или стоманена конструкция с различна облицовка. За този вид фасади е необходимо първо да се монтират т.нар пети, които ще държат конструкциятя, поставене на изолащия /минерална или каменна вата/, хидроизолационна мембрана, носеща конструкция и едва след това окачване на избраната облицовка. Облицовката може да бъде дърво, еталбонк, керамика, камък и др. Този вид фасади са дишащи, топлоизолацията е винаги суха и не позволява на влагата да се задържа в сградата.

За повече подробности и въпроси може да се обърнете към техническия отдел на фирмата:

София, бул.”Тотлебен” №11

+ 359 899190327

+359 2944 44 77

Skype: aluminaglassruski

aluminaglass_rp@abv.bg

Следвайте ни на: