Стъклопакети

Стъклопакетът е 80% от вашият прозорец и тъй като е важен Ви предлагаме да се запознаете с някои основни характеристики и свойства на стъклата, за да направите най-правилния избор за остъкляване на вашия дом, офис или промишлена сграда.

Различните видове стъкла постигат различни коефициенти на топлоизолация, шумоизолация, слънцезащита и здравина. Независимо от параметрите стъклото е напълно чист екологичен продукт.

Какво представлява стъклопакета?

Стъклопакета се състои от две или три стъкла с различна дебелина и вид, херметически затворени в конструкция. Разстоянието между стъклата се осигурява посредством алуминиев елемент наречен дистанционер, в който дистанционер се поставя специално абсорбиращо вещество /силикагел/ за абсорбиране на влага. След направената от Вас комбинация на стъклата преминават през процес на почистване, изграждане на конструкция с дистанционер и бутилова лепенка. Цялата тази конструкция се затваря херметически с изолиращ материал/силиконов или полиетиленов/. Необходимо е известно време на покой за стъклопакета, с който се постига максимална здравина и устойчивост на конструкцията.

Основни и най-разпространени стъклопакети са с:

Бяло флоатно стъкло:

Стандартен стъклопакет – 24 мм

Плоското стъкло се произвежда чрез технологията на флоатното стъкло, изобретена от Pilkington Glass. Разтопеното стъкло се излива в край на вана с разтопен калай. Стъклото се стича по калая и се подравнява, създавайки плоска повърхност от двете страни. Стъклото бавно се охлажда и втвърдява, докато преминава по разтопения калай, след което излиза от ваната като непрекъсната лента, следва процес на полиране. Завършеният продукт има почти идеално успоредни повърхности. Дебели са 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15, 19 и 22 mm.

Стандартния стъклопакет се състои от две бели флоатни стъкла всяко с дебелина 4 мм, дистанционер 16 мм между тях за подържане на нужното разстояние и обща дебелина на стъклопакета 24 мм. Коефициента на топлопреминаване е Ug=2.9W/m2/K

Нискоемисийно стъкло /Ка-стъкло/

Стъклопакет с КА стъкло – 24 мм

Нискоемисийното стъкло е висококачествено флоатно стъкло с нанесено пиролитно (твърдо) или магнетронно (меко) покритие. Поставя се от вътрешната страна на прозореца, като защитния слой е с лице към образувания от двете стъкла въздушен слой. Покритието позволява на слънчевата късовълнова енергия да влиза в помещението, но поради високата му отражателна способност действа като преграда за изтичането на скъпата дълговълнова енергия , тъй като я отразява обратно в помещението. Така се предотвратяват топлинните загуби, намаляват се сметките за отопление. Стъклопакетите, изработени с нискоемисийни стъкла, намаляват загубата на топлина през прозореца, подобряват топлоизолацията.Повишената им енергийна ефективност и спестяват до 40% от разходите за отопление през зимата. Подходящи са за помещения със северно изложение. Коефициентът на топлопроводимост на стъклопакет бяло+Ка стъкло 24 мм е Ug=1,4W/m2/K

Високоенергийно стъкло /4 сезона/

Стъкло четири сезона през лятото         Стъкло четири сезона през зимата

Нова концепция стъклопакет за целогодишен комфорт, държи топло през зимата и хладно през лятото. Намалява загубата на топлина по-ефективно от традиционните високоенергийни продукти. Отразява до 57% от слънчевата топлина чрез стените. Енергийно ефективно от гледна точка на понижената необходимост от отопление и охлаждане.

Максималната естествена светлина и ниското ниво на отблясък осигурява високо ниво на визуален комфорт. Планимери 4 сезона комбинира соларен контрол и топлоизолационни свойства,осигурявайки комфортна обстановка целогодишно. Прилага се идеално за зимни градини, прозорци и фасади на жилищни и нежилищни сгради.

Планимери 4 сезона е произведено чрез нанасяне на магнетронно покритие. То е направено от високо качество Планилукс чисто флоатно стъкло, върху което е нанесен слой чрез магнетронно разпрашване във вакуум /йонно – плазмено разпрашаване/. Полученото микроскопично тънко покритие ефективно отразява дългите и къси топли радиационни вълни в комбинация на нисък соларен фактор и термична изолация. Коефициентът на топлопроводимост на стъклопакет бяло+4 сезона 24 мм е Ug=1,4W/m2/K

Този вид стъкло винаги трябва да се съчетава в стъклопакет . Покритието обикновено е във вътрешната част /в кухината/ на стъклопакета.

Предимства:

– През зимата

* пести енергия поради ниска необходимост от отопление

* намалява образуването на конденз върху вътрешното стъкло

– През лятото

* подобрява комфорта поради намаляване на горещината

* намалява разходите, където има климатици

Орнаментни стъкла

 

 

 

 

 

Подробни данни за коефициентите на различните видове сткъклопакети

Галерия: